Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленському не дозволили виступити з промовою у фіналі "Євробачення"

Керівництво Європейської мовної спілки (EBU) не дозволило президенту України Володимиру Зеленському виголосити промову у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення" через "неполітичний характер заходу".

У Європейській мовній спілці Суспільному сказали, що запит на виступ Зеленського надійшов з боку українського уряду. Міністр культури та інформполітики Ткаченко згодом підтвердив, що звертався до ЄМС.

Про прохання щодо виступу Зеленського йдеться у на офіційному сайті EBU.

"Прохання пана Зеленського звернутися до аудиторії на пісенному конкурсі "Євробачення", хоча і зроблене з похвальними намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейської мовної спілки, оскільки це суперечило б правилам заходу", — сказано у заяві.

В асоціації телерадіомовників зазначили, що конкурс "Євробачення" є міжнародним розважальним шоу, яке регулюється суворими правилами та принципами, які були встановлені з моменту його створення.

Водночас прессекретар президента України Сергій Никифоров заперечив факт запиту від ОПУ на звернення Зеленського до аудиторії "Євробачення".

"Офіс Президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу "Євробачення" з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу чи на будь-якому іншому етапі конкурсу", — написав Никифоров у Facebook.

Як заявив Прессекретар глави британського уряду, Сунак незадоволений рішенням Європейської мовної спілки заборонити президенту України виступати на Євробаченні через побоювання, що це може політизувати захід, передає телеканал Sky News.

Прессекретар зазначив, що прем'єр-міністр вважав, що це було б "доречно", оскільки Велика Британія приймає захід від імені України.

"Свободи, за які бореться президент Зеленський і український народ, не є політичними, вони є фундаментальними", — сказав речник Сунака.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ