Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський обговорив із Макроном оборонні потреби України

Сьогодні, 18 січня, Володимир Зеленський поговорив телефоном із главою Франції Еммануелем Макроном. Зокрема сторони обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби України.

Про це Зеленський повідомив у Telegram.

"Дякую за запуск ініціативи "Артилерійська коаліція" та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем Caesar у 2024 році та боєприпаси до них", — сказав Зеленський.

За словами президента, вони також обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема пріоритетні для включення в наступний військовий пакет допомоги від Франції.

"Важливо й надалі посилювати українську ППО. Я вдячний за активне сприяння французькому бізнесу, який інвестує та готовий збільшувати інвестиції в Україну попри війну", — сказав Зеленський.

Глава держави розповів президенту Франції й про початок підготовки Глобального саміту миру й зазначив, що до цього заходу важливо залучити якнайширше коло країн.

"Доручили політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту французького президента до України та прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7", — додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ