Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський прокоментував заяви рф щодо нападу Заходу

Північноатлантичний альянс не загрожує існуванню росії, а заяви Кремля про те, що в Україні російська армія воює із силами НАТО, обумовлені відсутністю успіхів у РФ на полі бою.
Фото: Офіс Президента України

Про це заявив президент України Володмимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу Об’єднаних Арабських Еміратів "Аль-Арабія".

"По-перше, Україна не є членом НАТО. По-друге, не лише потрібна згода України бути в Альянсі, а потрібно, щоб усі союзники захотіли, щоб Україна була частиною НАТО. Третє — зверніть увагу, що таке НАТО для Росії. Я вважаю, що це — відмовка. Тому що подивіться — під час повномасштабної війни Фінляндія стала членом НАТО, а Росія говорила — НАТО ніколи не буде на кордонах з Росією. Ось, будь ласка, нова країна, ще один член НАТО на кордоні з Росією. Це не наступ НАТО, це всі бачать, на що здатна Росія, і всі хочуть захиститися від неї. На сьогодні НАТО це не союз для наступу. Я не бачу, щоб країни НАТО зараз розв’язували якусь війну. Я не бачу присутності НАТО на території Росії. Я не бачу жодного НАТОвця, який вбивав би росіян на території Росії або де б там не було", — зазначив він.

На переконання Зеленського, фіни турбуються щодо своєї долі, спостерігаючи за злочинами російських військових в Україні.

"Якби Росія на нас не напала, Фінляндія ніколи б не вступала в НАТО. Але подивіться, всі країни зараз, всі країни, які хоч якось або межують з росіянами, або мали якісь економічні зв’язки, в плані економіка Росії впливала на них — всі хочуть мати незалежність енергетичну, економічну, сільськогосподарську хочуть мати незалежність. Побачили, як вони просто перекривають коридори з хлібом з України — зрозуміли, що вони викручуватимуть руки завжди, усюди, щоб досягти свого результату. Тепер всі ці країни хочуть у НАТО — захиститися", — переконаний президент.

Зеленський підкреслив, що українці захищають себе без НАТО на своїй землі.

"Тому все це смішно, що Росія воює з НАТО на території України. Росія воює з Україною. І так як вона нездатна воювати чесно, вона вже каже, що вона воює з НАТО, тому що це соромно, визнати, що країна, яка в 40 разів більша за Україну, нездатна нас перемогти", — підсумував гарант.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ