Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зеленський пропонує створити фінансовий "Рамштайн" для України

Президент Володимир Зеленський запропонував міжнародній спільноті створити формат фінансової підтримки України, яка потерпає від агресії РФ, за прикладом так званого формату "Рамштайн".
Президент України Володимир Зеленський

Про це він заявив міжнародного круглого столу, організованого в рамках осінніх зборів МВФ і Світового банку, йдеться у повідомленні Офісу президента, інформує агентство "Мінфін"

"Вважаю, що було б корисним, якби ми створили координаційний формат для фінансової підтримки України за аналогією з тим, що створений у Рамштайні для оборонної підтримки.Ми з пані Крісталіною Георгієвою обговорювали важливість координації донорів. Варто створити постійну робочу групу, яка займалася б фінансовою підтримкою України й оперативно працювала на різних рівнях – на рівні міжнародних донорів і на рівні країн, що долучаються до допомоги", — підкреслив Зеленський.

Водночас президент наголосив на необхідності поглиблення економічної співпраці зі світовими фінансовими установами, аби закрити дві нагальні потреби України — покрити дефіцит держбюджету, що наразі складає $38 млн, - це зарплати вчителів, лікарів, соціальні виплати, це пенсії, - а також відбудувати критичну інфраструктуру (школи, лікарні, критична транспортна й енергетична інфраструктура, також пошкоджене житло), на що необхідно щонайменше $17 млн.

Під час виступу Зеленський наголосив, що Україна цього року також потребує до $5 млрд для організації майбутнього опалювального сезону, зокрема, придбання газу й вугілля. Заразом він наголосив на необхідності співпраці з МВФ, а саме — впровадження програми підтримки на $20 млн для покриття дефіциту бюджету.

Також президент закликав партнерів, зокрема Світовий банк, долучитися до розробки механізмів задля стимулювання інвестицій в українську економіку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ