Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський провів Ставку: ситуація на фронті

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 2 лютого, провів засідання Ставки: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний доповів про ситуацію на ключових напрямках фронту
Фото: Офіс Президента України

Про це президент повідомив у telegram.

Про ситуацію на фронті також доповідали командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" генерал-майор Едуард Москальов та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський. Особливо складна ситуація зберігається в Авдіївці. 

Крім того, прем'єр Денис Шмигаль доповів щодо фінансування та термінів виконання завдань, які стосуються нарощення будівництва  фортифікаційних споруд. 

Зеленський зазначив, що у 2024 році в Україні запланували додатковий бюджет на виробництво дронів та збільшили контракти. Доповідали про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр оборони Рустем Умєров. 

"Загалом на цей рік понад 90% дронів на фронті – це вітчизняне виробництво. Дякую кожній українській компанії, яка працює заради такої нашої сили. Дякую кожному, хто тренує операторів дронів. Дякую кожному волонтеру, який допомагає", - написав президент. 

Також було порушено питання виробництва та імпорту снарядів: збільшуватимуть контракти та пришвидшуватимуть виробників. 

"І п'яте питання на Ставці – енергетика. Відновлення після російських ударів, фізичний захист енергетики, наші системні кроки. Детальні доповіді. Уряд – Шмигаль, Кубраков. Енергокомпанії – Чернишов, Кудрицький. Проходимо цей опалювальний сезон стабільно. Дякую всім нашим працівникам енергетичної галузі й кожному воїну, який захищає від  російських ракет і дронів", - підсумував президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ