Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Албанії

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 20 вересня зустрівся з прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Зокрема під час перемовин лідери підписали Спільну декларацію про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

"У документі Албанія фіксує підтримку нашої країни на шляху до НАТО, а також свій намір продовжувати надання Україні всебічного сприяння в боротьбі за повне відновлення територіальної цілісності. Республіка Албанія засвідчила готовність щодо надання нашій державі політичної, військової, технічної, оборонної та гуманітарної підтримки в межах двосторонньої та міжнародної співпраці", — зазначили в ОПУ.

Зазначається, що Зеленський також поінформував голову албанського уряду про ситуацію на полі бою та розповів про виклики, пов’язані з мінуванням величезних територій.

Крім того, президент поінформував Еді Раму про зусилля України з консолідації міжнародної підтримки Української формули миру. Зеленський запросив представника Албанії приєднатися до наступної зустрічі на рівні радників і до підготовки Глобального саміту миру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ