Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зерно з України можна вивезти лише сухопутним коридором - Кірбі

Після виходу Росії із Чорноморської зернової ініціативи єдиним шляхом для вивезення української агропродукції лишається сухопутний коридор.
Джон Кірбі (Фото: REUTERS)

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі. За словами посадовця, вивезення української агропродукції сухопутним шляхом буде менш ефективним, ніж морем, однак США не забезпечуватимуть військовий супровід вантажних суден.

"Єдиний наявний варіант — це перевозити суходолом, залізницею, вантажним транспортом. Звичайно, суходолом зараз перевозять в Україні все. Це важче, менш ефективно", — зауважив він.

Кірбі наголосив, що США докладуть максимальні зусилля для допомогти Україні у вивезенні зерна, однак попередив, що забезпечити транспортування в обсягах зернової угоди буде неможливо. Також він додав, що Сполучені Штати не планують організовувати морську блокаду.

"Ви пропонуєте нам просто спробувати провести блокаду — ефективну військову блокаду у Чорному морі. Ні, це не той варіант, який активно розглядається, яким ми активно займаємось", — сказав посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ