Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Журнал АБН про боротьбу чеченського народу онлайн
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Журнал АБН про боротьбу чеченського народу онлайн

Архів ОУН в Лондоні оцифрував та виклав у вільний доступ видання Антибільшовицього Блоку Народів (АБН), журнал “Свобода Народів”, що був заснований у 1994 році. Виходив протягом 1995-1996 рр.

Антибільшовицький блок народів (АБН) — об'єднання політичних організацій різних народів для боротьби з більшовиками. Створений 21—22 листопада 1943 з ініціативи Організації українських націоналістів на таємній 1-й Конференції поневолених народів Східної Європи і Азії в с. Іляшівка. До складу АБН увійшли політичні організації народів, що перебували під владою СРСР.

Коли на початку 90-х була спроба змінити АБН на більш ліберальне об’єднання, почалися події в Грузії та Чечні. Відповідно остання голова АБН Славою Стецько прийняла рішення, що антиімперську боротьбу згортати рано. Почалися контакти з воюючою Чечнею (Ічкерією), з демократичними урядами країн Закавказзя. Почав свою роботу журнал «Свобода народів», присвячений визвольній боротьбі чеченського народу. За контакти з людьми Дудаєва учасники піддавалися шаленому тиску з боку тодішньої української влади. Тим не менш, все одно збирали політичні форуми, присвячені боротьбі з новітнім російським імперіалізмом за участі грузинів, чеченців, азербайджанців, поневолених народів Росії, видали книгу про російсько-чеченську війну, написану Яндарбієвим.

Переглянути та завантажити журнал можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ