Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Зідан, Роналду і "Реал Мадрид" встановили низку рекордів

У суботу, 26 травня, в Києві на стадіоні НСК "Олімпійський" відбувся вирішальний матч Ліги чемпіонів, в якому зустрілися "Реал Мадрид" і англійський "Ліверпуль". Мадридський клуб здобув перемогу з рахунком 3:1, а головним героєм зустрічі став Гарет Бейл, який оформив дубль у другій половині поєдинку.

"Реал" виграв Лігу чемпіонів в 13-й раз. Цей рекорд протримається ще довго, так як найближчий переслідувач іспанського клубу - "Мілан", у якого тільки сім чемпіонських титулів.

Крім того, "вершкові" стали першим клубом за 42 роки, якому вдалося взяти три трофеї Ліги чемпіонів поспіль (2016, 2017, 2018). При цьому Зінедін Зідан став першим тренером в історії, якому підкорилося це досягнення.

Кріштіану Роналду взяв п'ятий титул в Лізі чемпіонів - стільки немає ні в кого в сучасній історії. По чотири перемоги тільки у Кларенса Зеєдорфа та Андреса Іньєсти. Також португалець забив 15 голів і став найкращим бомбардиром минулого розіграшу турніру.

Варто відзначити, що іспанські клуби виграють Лігу чемпіонів і Лігу Європи у чотирьох з п'яти останніх сезонів. Мадридський "Атлетіко" у цьому сезоні виграв Лігу Європи.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ