Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Зірка» та «Карпати» голів не забивали

Матч 12 туру Прем’єр-ліги між «Зіркою» та «Карпатами» завершився в безгольову нічию - 0:0.

Матч сусідів з різних полюсів турнірних перегонів завжди викликає додатковий ажіотаж. Після двотижневої перерви у Прем’єр-лізі тренери обох команд зробили певні ротації у складах. Роман Монарьов після тривалої перерви повернув в основу захисника Ковальова, який замінив Маткобожика. Не було і Ель-Амдауї, якого замінив Загальський, який має досвід забивати голи львівському клубу. Більше змін відбулося у складі «Карпат»: замість Мисака місце у воротах зайняв Підківка, вперше з капітанською пов’язкою у цьому чемпіонаті на поле вийшов Голодюк, і замість Лобая в обороні знову діяв Кортеджано.

Гості досить активно розпочали принциповий поєдинок і в дебюті гри Голодюк, завершуючи масовану атаку, пробивав здалеку в рамку воріт, проте Паст був на місці. Кропивничани відповіли теж дальнім небезпечним ударом, але Підківка приборкав м’яч, який летів у ближній кут воріт. Активно діяли на флангах карпатівці Мякушко та Мірошниченко, але пройти оборонні ряди «жовто-червоних» було непросто.

Гра проходила і далі в рівній боротьбі без реальних гольових моментів. Бракувало, зокрема, точності завершальним ударам нападнику «Зірки» Прядуну. Пожвавлення на трибунах викликав і штрафний у виконанні Загальського, коли ніхто з його партнерів не дотягнувся до м’яча, що пролетів поруч зі штангою. Тут же контратака «Карпат» могла завершитися голом, але Гладкий з ударної позиції пробив у руки Пасту.

Початок другої половини зустрічі був за господарями і міг змінити нулі на табло стадіону Рассадкін, проте Нестеров вчасно блокував удар білоруського нападника. Згодом знову вистрілив у «молоко» Прядун. В одному з епізодів після передачі Ксьонза Паст зіграв невпевнено, проте захисники «Зірки» розрядили ситуацію.

Сергій Зайцев вирішив підсилити захисні редути «зелено-білих», випустивши на поле Лебеденка, який останнім часом не проходив до основи «левів». Обидва суперники часто завершували свої атаки навісними передачами до штрафних, де впевнено діяли на виходах Підківка та Паст. Активно вийшов на заміну досвідчений Худоб’як, який спочатку виходив на побачення з воротарем, але пробив над поперечиною. Згодом Ігор знову хапається за голову, пробивши неточно сходу після пасу Голодюка.

У підсумку «Зірка» перервала свою переможну домашню серію над «Карпатами», яка тривала три матчі. При цьому кропивничани зіграли на своєму полі 30-й раз внічию у Прем’єр-лізі, не зробивши подарунок своєму наставнику Роману Монарьову, для якого це був 30-й у чемпіонатах матч на чолі «Зірки». «Карпати» ж продовжили свою безгольову гостьову серію у чемпіонаті до 593-х (!) хвилин. Загалом же «леви» не перемагають у Прем’єр-лізі вже 8 ігор – по 4 нічиї та поразки, а безвиграшна серія «Зірка» триває трохи менше - п’ять турів: три поразки та дві нічиї. 

Sport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ