Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Злочинець, що намагався вбити жінку при викраденні авто, може сісти довічно

Прокуратура Львівської області затвердили та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 30-річного мешканця міста Броди, який торік у листопаді намагався вбити жінку під час викрадення її автомобіля марки «Фольксавен Транспортер Т-5», повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що обвинувачений, зустрівшись із потерпілою під приводом купівлі транспортного засобу,  кілька разів вистрілив  їй у голову із вогнепальної зброї, а саме пістолету «ФОРТ-12Р», та прикував поранену непритомну жінку кайданками до сидіння у салоні згаданого автомобіля.

Відтак, зловмисник,  сівши за кермо викраденого  авто, продовжив рух, однак у подальшому був затриманий правоохоронними органами.

Вказаному  громадянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання   під вартою.

Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.2 ст.15, п.6 ч.2 ст.115, ч.2 ст.146, ч.3 ст.289 КК України, тобто у скоєнні замаху на умисне вбивство з корисливих мотивів, незаконного позбавлення волі людини, вчиненого з корисливих мотивів, способом, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, із застосуванням зброї, а також незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаного з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого.

За вчинення таких злочинів законодавством передбачено покарання  у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

На цей час обвинувальний акт перебуває на розгляді у Бродівському районному суді. Державне обвинувачення підтримує прокуратура Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ