Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Замах на Фаріон: правоохоронці опитали людей

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Наразі в місті та області триває спеціальна поліцейська операція для затримання стрільця. У Львові оголосили план "Перехоплення".

Як повідомив депутат Львівської міської ради та сусід Ірини Фаріон Ігор Зінкевич, правоохоронці опитали людей, які мають інформацію про подію, пише Суспільне Львів. 

"Постріл відбувся тоді, коли не було світла, і є проблема з відеонаглядом. Зібрати відеонагляд зараз складно. Шукають всі, які вже пізніше включились, відеокамери, щоб мати повну картинку особи, яка здійснила цей злочин", — каже Ігор Зінкевич.

Сусідка Ірини Фаріон Софія розповіла, що чула різкий постріл.

"Під'їхав таксист, а жіночка з візочком йшла. Я до нього: "Мужчина, ви так під'їхали, що вона навіть не проїде повз вас". А він каже, що дзвоню, бо клієнтка подзвонила, мав приїхати, але ніхто не виходить. Ми собі дали сіли. Він вийшов, став і каже: "У вас там жіночка лежить, що ви не бачите? Ми всі зірвались, підбігаю і дивлюсь: Іра лежить. Кров тече рікою", — каже жінка.

Ще один сусід професорки, який відмовився назвати своє ім'я, пригадує, що неодноразово бачив чоловіка, який приходив у двір.

"Він дивний: кросівки, шкарпетки, спортивні штани, кофта, окуляри. Жара надворі, а він сидить так. І завжди: капелюх і окуляри, в шостий під'їзд втикав прямо", — розповідає чоловік.

Наразі в телеграм-каналах публікують фото хлопця, який нібито тиждень чатував біля будинку Фаріон та згідно з описом сусідів схожий на можливого підозрюваного, проте інформація не підтверджена жодними офіційними службами. 

У прокуратурі додали, що розпочали досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ