Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Зрадникам, які утримували за ґратами українських патріотів, загрожує довічне

Троє експрацівників слідчого ізолятору в Херсоні утримували за ґратами патріотично налаштованих громадян. Згодом після звільнення міста, вони самі опинились під вартою.
Фото: ДБР

Про це інформує пресслужба ДБР. 

Повідомляється, коли на початку тимчасової окупації Херсонської області ворог захопив державну установу «Херсонський слідчий ізолятор», зрадники добровільно погодились перейти на бік окупантів.

Вони стали служити в незаконно створеній структурі «Следственный изолятор №1», що підпорядковувалась окупаційній адміністрації рф. Установа діяла за законами країни-агресора, а зарплатню вони отримували у рублях. 

Наглядачі незаконно утримували викрадених українців у камерах, застосовували до них психологічний тиск. Зрадники агітували колишніх колег до співпраці з ворогом, зірвали з форми державну символіку та стали використовувати ворожі нашивки.

Після звільнення Херсону обвинувачені намагалися переховуватися, проте під час проведення стабілізаційних заходів були затримані працівниками ДБР. Наразі вони перебувають під вартою й обвинувачуються у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ