Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Зросла кількість жертв вибуху в будинку на Миколаївщині

27 листопада о 9 год. 20 хв. у м. Нова Одеса в п’ятиповерховому житловому будинку стався вибух (попередньо побутового газу на 5 поверсі) внаслідок чого зруйновано 2 квартири на 4 та 2 квартири на 5 поверхах. Про це інформує ДСНС.

Внаслідок вибуху загинуло 3 особи (о 16:46 та о 23:25 27 листопада та о 16:10 28 листопада підрозділами ДСНС вилучено тіла з-під завалу) та постраждало 3 особи (о 10:07 27 листопада підрозділами ДСНС вивільнені з-під завалу, в однієї особи перелом передпліччя – госпіталізований до лікарні, 2 особи – в шоковому стані, після обстеження від госпіталізації відмовились). З будинку проведено евакуацію 54 осіб.

На даний час підрозділами ДСНС із залученням важкої інженерної техніки (2 крани ДСНС) продовжуються роботи по демонтажу зруйнованих елементів конструкцій будинку та пошуку можливої заблокованої особи. Аварійно-рятувальні роботи проводяться безперервно та організовані позмінно (oсобовий склад міняється через кожні півгодини). На місці розгорнуто два намети ДСНС (намет пункту обігріву та відпочинку для особового складу і штаб з ліквідації) та намет Червоного Хреста (забезпечують харчування). Нацполіцією організовано охорону громадської безпеки та недопущення мародерства.

Всього залучено 232 особи та 53 од. техніки (у т.ч. ДСНС – 127 осіб та 26 од. тех (у т.ч. 2 кінологічні розрахунки та 2 психолога), НП – 20 осіб та 4 од. тех., Нацгвардія – 20 осіб та  1 од. тех., МОЗ (ШМД) – 15 осіб та 5 од. тех., «Миколаївгаз» – 12 осіб та 4 од. тех., «Микoлаївоблтеплоенерго» – 3 особи та 1 од. тех., «Червоний Хрест» – 11 осіб та 2 од. тех., комунальні служби – 12 осіб та 3 од. тех., органи влади – 8 осіб та 3 од. тех., приватні підприємства –4 особи та 4 од. тех.). ДСНС створено резерв сил і засобів у кількості 40 осіб та 5 од. тех. (у т.ч. 1 екскаватор та 1 кран).

Місцевими органами влади надається допомога постраждалим мешканцям (на даний час з 30 відселених квартир будинку в готелі виявив бажання поселитися 1 мешканець, всі інші тимчасово будуть перебувати у родичів та знайомих). На місці працює штаб з ліквідації наслідків події та оперативна група ГУ ДСНС в Миколаївській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ