Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ 30 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь,

Минулої доби активність бойовиків російсько-окупаційних військ не вщухала. Вони продовжували обстріли наших оборонних позицій, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння. Повідомив сьогодні. 29 квітня, на брифінгу речник Міністерства оборони України щодо ситуації на лінії зіткнення.

На жаль, серед українських військових є постраждалі.

1. На Луганському напрямку зафіксовано 10 прицільних обстрілів.

З мінометів калібрів 120 та 82 мм бойовики вели вогневі провокації в бік захисників н.п. Новотошківське, Причепилівка, Луганське, Троїцьке та Новозванівка.

З 23.30 до опівночі окупанти застосовували артилерію калібру 122 мм по оборонцях Новотошківського та Кримського. Загалом бойовики здійснили 20 пострілів з артилерії цього калібру.Крім того, по оборонцях Новотошківського випустили декілька мін з мінометів калібру 120 мм, а по захисниках Кримського здійснили 5 пострілів з танку.

З озброєння БМП окупанти вели провокаційний вогонь поблизу Троїцького, з гранатометів різних типів – по наших захисниках н.п. Причепилівка, Луганське та Попасна.

2. На Донецькому напрямку  зафіксовано 51 ворожий обстріл, усі вони визначені як прицільні.

З мінометів калібру 120 мм ворог зранку випустив по декілька мін по захисниках Богданівки, Новотроїцього та Авдіївки.

З мінометів калібру 82 мм окупанти вели прицільні обстріли по оборонцях Новоселівки, Водяного, шахти Бутівка та чотири рази – по захисниках Авдіївки.

Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів – неодноразово по опорних пунктах українських військових в районах н.п. Гнутове, Широкине, Талаківка, Авдіївка, Кам’янка, Водяне, Мар’їнка, Красногорівка, Опитне, Лебединське, Верхньоторецьке, Павлопіль, Новотроїцьке, Новоселівка та шахти Бутівка.

3. Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 61 прицільний ворожий обстріл наших опорних пунктів. Ворог здійснив 5 пострілів з танку, 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив близько 50 мін з мінометів 120 калібру та майже 80 – з мінометів калібру 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 30 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими домовленостями.

Внаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення, ще троє – бойове травмування. На даний час їм надається необхідна кваліфікована медична допомога у військових госпіталях. Стан здоров’я двох військовослужбовців – середньої важкості,  інших п’яти захисників – задовільний.

Щодо поточної ситуації сьогодні, 29 квітня.

4. З опівночі станом на дев’яту годину ранку противник здійснив 12 прицільних обстрілів наших опорних пунктів.   

Один з цих обстрілів відбувся на Луганському напрямку, тут з близько опівночі наші позиції в районі Причепилівки протягом півгодини ворог обстрілював з артилерії калібру 122 мм. У бік наших військових випущено 3 снаряди.

Решта 11 прицільних обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку. Противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Тричі під обстріл потрапили наші захисники Красногорівки, по два рази були обстріляні позиції Збройних Сил України поблизу Водяного, Авдіївки та шахти Бутівка. Ще по одному обстрілу зафіксовано в районі Широкиного та Мар’їнки.

З боку підрозділів ЗС України вогонь у відповідь відкривався 7 разів.

Втрат серед наших військових немає.

5. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування продовжує комплектування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК найманцями – громадянами РФ. Це пов’язано з попередніми невдалими спробами покриття некомплекту особового складу за рахунок населення тимчасово окупованих територій Сходу України.

Зокрема, встановлений факт прибуття до одного з мотострілецьких підрозділів 1 АК чергової партії російських найманців. При цьому основними мотиваційними чинниками для них є обіцяні російським окупаційним командуванням грошова винагорода та звільнення від кримінальних проваджень за скоєні на території РФ злочини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ