Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ дійсно збили російську ракету Х-47 «Кинджал» – експерти КНДІСЕ

1/2
Експерти КНДІСЕ проводять ідентифікацію частин та уламків російської ракети, що була збита у небі над Києвом під час нічної атаки 4 травня.

Про це повідомляють на сторінці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ). 

За результатами роботи фахівці інституту дійшли висновку, що об’єкти огляду дійсно належать російській ракеті Х-47 «Кинджал».

Процес ідентифікації включає вивчення таких основних характеристик ракети, як: елементи маркування, колір, форма, розмір частин та уламків, їх особливості конструкції та матеріалів тощо. Окрім того, у КНДІСЕ здійснюється аналіз хімічного складу вибухівки з бойової частини ракети.

«Ідентифікація запущеної росіянами ракети Х-47 «Кинджал» – це ще один доказ воєнної агресії росії проти України. Ми знаємо, що ворог використовує всі наявні у нього засоби для атаки нашої держави, однак подальше представлення фактів вчинення цих злочинів у суді, зокрема у Міжнародному кримінальному суді, потребує надійної доказової бази. Працюємо для того, щоб російські терористи не мали жодного шансу уникнути покарання», зазначив директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Нагадаємо, уночі над Києвом 4 травня вперше збили російську ракету "Кинджал".

Спочатку представники Повітряних сил не коментували інформацію, яку оприлюднила Київська міська військова адміністрація та деякі ЗМІ з посиланням на власні джерела. Однак, 6 травня у Повітряних силах офіційно підтвердили знищення цієї ракети за допомогою системи Patriot.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ