Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ контролюють 100 населених пунктів у Курській області

Українські війська з початку операції у Курській області взяли у полон 594 військовослужбовці РФ і контролюють понад 100 населених пунктів – 1294 квадратні кілометри.

Про це Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив під час Форуму керівників державних інституцій 27 серпня, цитує "УП".

“На сьогодні нами взято під контроль 1294 кв. км території – це 100 населених пунктів… Ми також суттєво поповнили обмінний фонд: на сьогодні на цьому напрямку в полон взято 594 військовослужбовці ЗС РФ”, – ідеться дослівно в його заяві.

Генерал-полковник також заявив,  що одним з завдань операції на Курському напрямку було відволікання значних сил росіян з інших напрямків – зокрема з Покровського і Курахівського.

“На даний момент ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців РФ вже перекинули на Курський напрямок, і ця цифра зростає”, – сказав головком.

Сирський також зазначив, що Покровський напрямок залишається найгарячішим, там сконцентровані найбоєздатніші війська країни-агресорки. Він наголосив, що росіяни намагаються знімати частини з інших напрямків, але на Покровському напрямку навпаки збільшують свої зусилля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ