Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ на чолі зі Залужним привітали литовців з Днем Збройних Сил

Українські збройні сили привітали своїх побратимів і посестер, союзників та союзниць та увесь литовський народ з національним святом, яке щорічно відзначають 23 листопада.
Фото: фейсбук-сторінка Генштабу ЗСУ

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ. 

Щорічно у цей день литовці вшановують ухвалення перших законів про створення Збройних Сил Литовської Республіки 23 листопада 1918 року в розпал російсько-радянської війни проти Литви.

Збройні Сили України привітали союзників та подякували Литві за беззаперечну допомогу протягом всіх років незалежності. 

"Ми вдячні Литовській Республіці за те, що вона завжди стояла на боці України протягом понад 30 років Незалежності та раніше й непохитно підтримувала український народ та дисидентів у часи тоталітарного комуністичного радянського режиму, а особливо в останні 7 років — у підтримці суверенітету, територіальної цілісності, недоторканості та незалежності України в її міжнародно визнаних кордонах та територіальних водах".

ЗСУ висловили подяку за всебічну підтримку та багаторічний внесок в безпекових питаннях для нарощування потенціалу, збільшення можливостей та досягнення максимальної сумісності з силами Альянсу не лише для Збройних Сил України, але й загалом для демократичного євроатлантичного стратегічного розвитку України на її шляху до повної інтеграції в НАТО та ЄС та сприяє встановленню стабільності та безпеки в Європі й світі також. 

Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний від імені українського війська привітав литовців з 104-річницею створення Збройних Сил. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ