Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зустріч Блікена і Зеленського: про що домовились?

Блінкен прибув в Україну вдруге з початку війни, щоб підтвердити підтримку США у боротьбі з російською агресією та оголосити про нову військову допомогу. Візит не анонсували.
фото - CNN

Про деталі зустрічі повідомили в CNN.

Під час зустрічі з Зеленським, Блінкен проінформував президента України про останній транш американської допомоги Україні у сфері безпеки.

«Президент Байден чітко дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо народ України стільки, скільки буде потрібно». Я повторив це послання президенту Зеленському та його команді сьогодні в Києві, який залишається ̶ і залишиться ̶ столицею суверенної, незалежної України», - зазначив американський дипломат.

Блінкен також оголосив, що адміністрація поінформувала Конгрес США про свій «намір надати додаткові 2,2 мільярда доларів США у вигляді довгострокових інвестицій у рамках зовнішнього військового фінансування для зміцнення безпеки України та 18 її сусідів; включно з багатьма нашими союзниками по НАТО, а також іншими регіональними партнерами з безпеки, які потенційно знаходяться під загрозою майбутньої російської агресії».

«Сполучені Штати надають безпекову допомогу разом із нашими союзниками та партнерами з понад 50 країн, щоб підтримати оборону України. Спроможності, які ми надаємо, ретельно відкалібровані, щоб досягти найбільшої різниці на полі бою», — сказав Блінкен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ