Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бійці 24-ї бригади ЗСУ отримали від львівських волонтерів сучасний танк-розвідник

Бійці 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ у вівторок, 11 листопада, отримали з рук волонтерів сучасний розвідувальний танк, який був розроблений та виготовлений львівськими конструкторами. Урочиста передача машини відбулася у центрі міста Лева – на площі перед Львівською Оперою, повідомила прес-служба ІГО «Допомога Армії України».

Місце передачі було вибрано не випадково, адже кошти на танк-розвідник головно були зібрані з благодійної опери «Запорожець за Дунаєм», яку ставлять у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім.С.Крушельницької.

Авторами ідеї та організаторами передачі бойової машини у лави «24-ки» стали активісти ІГО «Допомога армії України».

«Одна з працівниць Львівської Опери – наш волонтер, відтак виникла ідея зробити спільний збір коштів з опери «Запорожець за Дунаєм», і закупити щось корисне для АТО. Мій товариш служить добровольцем в розвідроті 24-ї бригади, ми поспілкувалися, зв’язалися з розробниками танка-розвідника, скоординували дії, зрозуміли, що найбільше потрібно – і от отримали сучасну бойову машину», - розповідає координатор ІГО «Допомога армії України» Юрій Дмитришин.

За словами головного конструктора танка-розвідника, генерального директора компанії «Мейл Сервіс» Ростислава Пасічника, під час розробки бойової машини були використані напрацювання науковців Львова, зокрема «Львівської Політехніки», Львівського Національного Університету імені І.Франка низки інших компаній.

«Це безпрецедентне явище в Україні, коли громадяни самі проектують, виготовляють, купують і передають танк Міністерству Оборони. Ця машина буде виконувати бойові завдання, рятувати людей, допомагати зменшенню кількості загиблих. Сподіваємося, це буде хорошим прикладом для інших громадських організацій, які також збиратимуть кошти. Адже аналог такого танка за кордоном коштує близько 60 тисяч євро. А нам від обійшовся у 50 тисяч гривень. Це – суттєва різниця. А один такий танк врятує не одне солдатське життя», - наголошує пан Дмитришин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ