Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Бюджетна реформа може "вбити" дрогобицький ансамбль «Верховина»

Сьогодні, 20 січня, під час сесії Львівської обласної ради близько 40 учасників Заслуженого державногоприкарпатського ансамблю пісні і танці «Верховина» (місто Дрогобича) провели пікет у Львові біля обласної ради. Вимагали належного фінансування. За словами артистів, Дрогобицька міська рада не має можливості фінансувати колектив.

За словами диригента ансамблю «Верховна» Світлани Урбан, у цьому році колектив може втратити фінансування. Саме так у колективі розцінюють той факт, що рішенням обласної сесії «Верховину» хочуть перекинути з обласного бюджету на бюджет Дрогобича. А у цьому місті немає коштів на утримання мистецького ансамблю.

«Ми були на фінансуванні Львівського обласного бюджету, а тепер нас буде фінансувати міський бюджет Дрогобича. Але у міській раді повідомили, що коштів на утримання ансамблю нема», - повідомила Світлана Урбан.

Близько 40 учасників ансамблю стояли з плакатами перед входом до будівлі Львівської облради, в якій саме відбувалася «бюджетна» сесія. На знак протесту артисти співали колядки. У руках вони тримали плакати: «Верховина» – душа Прикарпаття! Збережіть її!», «Збережіть «Верховину», не знищуйте мистецтво!».

«Наразі на  пленарному засіданні обласної сесії Львівської обласної ради присутній керівник колективу Зорян Яцедонський, який повинен вирішити питання нашого фінансування, а тим часом ми пікетуємо тут під стінами обласної ради», - сказала Світлана Урбан.

Згодом стало відомо, що Львівська обласна рада проголосувала за бюджет-2015, внішси до нього зміну. Відповідно до неї, обласна рада фінансуватиме "Верховину" доти, поки цей ансамбль не перебере на утримання Дрогобицька міська рада.     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ