Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

День Перемоги у Львові

Святкування дня перемоги у Львові розпочалося з покладання квітів до пам’ятника радянським воїнам на Пагорбі Слави. У заході взяли участь голова Львівської ОДА Микола Кміть, голова обласної ради Мирослав Сеник, міський голова Львова Андрій Садовий та Генеральний консул Росії у Львові Євген Гузєєв.
Після владоможців квіти до пам’ятника поклали представники Львівської обласної організації ветеранів України та лівих партій і громадських організацій.

Під час виходу із меморіалу представники влади зустрілися на одній дорозі з ветеранами. Кміть, Сеник і Садовий рукостисканнями та вітальними словами почали вітати переможців. Реакція людей у медалях та орденах була позитивною, хоча чимало хто відверто формально відповів на здоровлення львівських чиновників.

Нагадаємо, що напередодні вони відмовилися брати участь у святкових заходах спільно з найвищими чиновниками Львівщини – на знак протесту проти «реакційної» політики щодо Дня Перемоги та нищення в області пам’ятників воїнам Радянської армії. Зокрема, 6 травня, понад 200 ветеранів не прийшли на урочистий захід, проведений у 80-му окремому аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

Згодом ветерани, активісти Львівського обкому СПУ, КПУ та прогресивні соціалісти провели свій мітинг. Жодних несподіванок, : все відбувалося майже за сценарієм минулих років. Але на відміну від минулорічних урочистостей, на цьогорічні зібралося більше людей. Окрім того, цього річ до Львова з’їхалися представники обласних та районних рад практично з усіх східних та центральних областей України. На організований „лівими” мітинг зібралося близько трьох-чотирьох сотень людей. Майже вдвічі менше було міліціонерів, які стежили за порядком.

Представники КПУ та ПСПУ на святковому мітингу розкритикували Президента України Віктора Ющенка за те, що той «сприяє поширенню неофашистських ідеологій».
Цікаво, що представники ПСПУ, оголошуючи про початок всеукраїнської акції «Подними звезду – победи фашизм», настільки хвилювалися, що спочатку назву акції озвучили як «Подними звезду – защити фашизм». До речі, прогресивна соціалістична партія попри заявлені наміри так і не провела мітингу біля Монументу Слави: близько 10 осіб по одному поклали квіти, жодної політичної символіки біля монументу не було.

Присутні на мітингу представники „лівих” сил нарікали на те, що у Львові їхнім колегам доводиться працювати фактично у підпіллі. «Мені дуже прикро, що я приїхав у Львів і побачив таку картину, – зазначив один із депутатів Миколаївської міськради. – Наша організація діє практично у підпіллі, адже вулицями по місту Львову вільно розгулюють фашистські молодики із так званих політичних сил ВО «Свободи» та КУНу. Вони розгулюють по Львову, оскверняють пам’ятники воїнам-визволителям, розповсюджують по місту неофашистську ідеологію. Львів перетворюється в центр неофашизму».

Також учасники мітингу неодноразово заявляли, що «теперішню владу, зокрема Президента» давно уже час відправити у відставку, адже «бандерівці й шухевичі воювали за гроші Німеччини, а тепер їх роблять героями України».



























Фото Андрій Мочурад
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ