Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фотографія Карпат визнана кращою в конкурсі Вікімедіа

Фотографія Карпат визнана кращою в конкурсі Вікімедіа, - Ліга.Новини.

Фотоконкурс "Вікі любить Землю", присвячений пам'яткам природи, цього року став міжнародним і проходив в 16 країнах. Перше місце отримала фотографія з України - вид на Карпатський національний природний парк з Говерли (автор - Дмитро Балховітін). Вразила членів журі композиція фото і гра світла.

Друге місце посіла фотографія з Бразилії, на якій зображений т.зв. "Божий палець" - відома кам'яна формація Національного парку "Серра-дус-Органос" в штаті Ріо-де-Жанейро. Захоплюючий вид доповнений досконалою композицією, а на думку одного з членів журі, ця фотографія нагадує китайську картину. 

Майже монохромна фотографія національного парку "Мукрі" у волості Рапла в Естонії, на якій зображений осінній туман над болотами, посіла третє місце. Журі відзначило тут вдале відтворення червоного відтінку неба і високий рівень деталізації. 

Всього на міжнародну частину конкурсу 16 країн-учасниць подали 156 фотографій. Журі оцінювало фотографії в кілька етапів за допомогою спеціального веб-додатку. 

Завдання фотоконкурсу "Вікі любить Землю" - створити якісні фотографії якомога більшої кількості пам'яток природи і сприяти охороні природи через популяризацію інформації про них. Вперше конкурс відбувся в 2012 році в Україні. 

У 2014 році до конкурсу приєдналися ще 15 країн з Європи, Азії, Африки та Америки. На відбірковому етапі конкурсу більше 3000 учасників опублікували на умовах вільної ліцензії більше 70 тисяч фотографій. 

Кращі фото року визначало міжнародне журі у складі семи осіб, більшість з яких мають досвід у сфері фотографії природи: Дієго Дельс (Іспанія / Німеччина), Мухаммад Махді (Танзанія / Індія), Хуліан Монхе-Нахера (Коста-Ріка), Сузанна Планк (Австрія), Естер Соле (Іспанія), Олег Жарий (Україна) і Wikimk (Македонія). 

Ліга.Новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ