Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів зустрів учасників всеукраїнської велоестафети

Учора, 3 вересня на площі перед пам’ятником Іванові Франкові навпроти Львівського національного університету ім. І. Франка відбулася урочиста церемонія зустрічі учасників VIІІ Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну», повідомила Оксана Вацеба,заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

На проміжний фініш до Львова прибуло понад 70 учасників, які представляють команди Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської областей.

На Латерському перевалі, на межі Закарпатської та Львівської областей, до учасників західного напрямку одного з найбільших європейських аматорських велопробігів долучилася команда велосипедистів Львівщини.

Серед багатьох присутніх на цій церемонії – керівників обласних організацій ФСТ та відомств, спеціалізованих вищих навчальних закладів, ветеранів спорту, юних спортсменів, студентів Львівського державного університету фізичної культури, учнів Львівського училища фізичної культури, журналістів, учасників Всеукраїнської велоестафети вітали: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрій Майборода, президент обласної федерації велоспорту Львівщини Юрій Моравецький, Олімпійський чемпіон 2008 року з кульової стрільби Олександр Петрів, тренер олімпійської національної збірної команди з велоспорту на Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні львів’янин Орест Тичко та ін.

Директор обласного центру «Спорт для всіх» Вадим Климович передав керівникові західного напрямку естафети, заступнику директора Всеукраїнського центру фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” Тетяні Лучок хліб-сіль, яка від імені усіх спортсменів-велосипедистів подякувала гостинній Львівщині.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода урочисто передав Прапор Львівської області капітанові команди велосипедистів Львівщини, майстру спорту Андрієві Каргуту.

А свої мистецькі виступи подарували учасникам урочистого дійства студентка Львівського державного училища культури і мистецтв Наталія Султан, танцюристи львівського клубу спортивного танцю «Аеліта» (керівник Юрій Прочко) та духовий оркестр Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (керівник Богдан Кладько).

Проміжний старт Всеукраїнської велоестафети у місті Львові відбудеться 4 вересня, коли спортсмени вирушать через терени Жовківського, Камянсько-Бузького та Радехівського районів до межі з Волинською областю.

Залишається побажати усім учасникам Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну» вдалого проїзду до столиці України!

Довідка:

В рамках року спорту та здорового способу життя в Україні та з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту України з 31 серпня по 8 вересня 2012 року Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Державної служби молоді та спорту України і партнерів фармацевтичної корпорації «Артеріум» проводять восьму Всеукраїнську велоестафету «Спорт для всіх єднає Україну!».

Велоестафета охоплює всі регіони України та проходить за трьома маршрутами одночасно: до Києва велосипедисти стартують з Тернополя, Хмельницького, Вінниці, Севастополя, Луганська та Одеси.

Загальний кілометраж західного, східного та південного маршруту складає 5 000 км. На останньому етапі велоестафети колона буде налічувати 350 учасників, а також усіх охочих, що приєднаються до велоколони.

Команди пронесуть по території України прапор своєї області і встановлять його в м. Києві 8 вересня 2012 року під час урочистого фінішу, в День фізичної культури та спорту України.

Всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!» є наймасовішим європейським аматорським  велопробігом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ