Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські студенти обіцяють зробити в Києві революцію

Сьогодні, 22 листопада, під стінами Львівської облдержадміністрації на акцію спрямовану проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС зібралося понад 1000 студентів.

Мітингувальники виконали гімн України та «Ой у лузі червона калина…». Студенти тримали в руках плакати з написами «Yes – ЄС», «Долучи ЄС до друзів», «Вони обирають кремлівські гроші, я – європейські цінності», «Нам видніше, куди йти». Потім розгорнули синє полотнище і приклеювали на нього зірочки,утворивши прапор ЄС.

Водночас лунали гасла «Україна в ЄС», «Революція», «Приєднуйтесь до нас» (закликаючи обласну раду та адміністрацію).

Відтак, до студентства вийшов голова Львівської обласної ради Петро Колодій. «Я дуже втішений тим, що бачу вас тут, що ви сьогодні знову на чолі процесів, які відбуваються в Україні. Всі пам’ятають «Революцію на граніті», яка змінила курс України, де студенти відіграли важливу роль. Думаю, цей час, який настав, також є важливим для України та нашого майбутнього!» – зазначив він. Він наголосив, що о 15.00 збере голів фракцій, громадських та політичних керівників та студентських представників. Усі разом вони мають напрацювати спільний план дій.

Додамо, що під час акції активісти зазначили, що йтимуть до кінця: «Нам набридло кидати все на півдорозі, будемо їхати до Києва і робитимемо революцію!».

Як розповів голова Львівської міської організації "Студентської Свободи"Андрій Пшик, на акції найбільше студентів з Львівського національного університету імені Івана Франка, також є з «Львівської політехніки та інших вишів. За його словами, о 19.00 перед пам’ятником Тарасу Шевченку поставлять намет, будуть ночувати. Також Андрій Пшик розповів, що в суботу, 23 листопада, ввечері студенти планують їхати до Києва.

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ