Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донеччині сапери Збройних Сил України знешкоджують смертоносні предмети

На Донеччині сапери Збройних Сил України знешкоджують смертоносні предмети. Повідомили у прес-центрі АТО.

Після звільнення територій Донбасу від незаконних збройних формувань сапери української армії ретельно перевіряють нові позиції, перш ніж їх займуть сили АТО.

Окрім виконання завдань за призначенням, сапери надають суттєву допомогу місцевому населенню у відновленні інфраструктури та знищенню вибухонебезпечних предметів. Лише за останній місяць ними було перевірено на наявність вибухово-небезпечних предметів понад 250 кілометрів автомобільних доріг та понад 100 кілометрів ліній електропередач.

Військові сапери неодноразово виїжджали на розмінування виявлених у населених пунктах боєприпасів, що не розірвалися, забезпечили роботу ремонтних бригад на водоканалі та у промисловій зоні міста Дебальцеве.

— Особи, які використовують і застосовують ці вибухонебезпечні предмети, навчалися у професіоналів або раніше цим займалися. Як правило, вибухівка може бути замаскована під будь-які побутові прилади. Головне для пересічного громадянина зрозуміти, що присутність підозрілого предмета в цьому місці недоцільна. Це може бути залишений портфель або дитяча іграшка. Також ми бачили маскування під вогнегасники, ручки для письма та тару під напої, — додав командир групи розмінування Збройних Сил України підполковник Богдан Бабій.

Як закликають військові фахівці з розмінування, до будь-якого предмета, який є підозрілим, не слід підходити, а тим більше — рухати його. Перше, що необхідно зробити, це оповістити якомога більше населення, по можливості обгородити і повідомити ДСНС України, міліцію та саперів.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ