Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Личаківському цвинтарі проведуть реставрацію семи надгробків. Фото

Міністерство культури і національної спадщини Республіки Польщі спільно з Україною з огляду на політику спільної культурної спадщини планують відновити сім надгробків на Личаківському цвинтарі у Львові.

Такі реставраційні роботи у Львові відбуваються з 2008 року на основі протоколів узгоджень, що підписали представники Міністерства культури і національної спадщини Польщі та міської влади Львова. Вибір конкретних пам'яток проходить за участі реставраторів, керівництва Личаківського некрополю та узгоджується з польською стороною. Основними критеріями є стан того чи іншого пам’ятника, а також його історично-культурна цінність.

Роботи із реставрації проводять змішані польсько-українські групи, кошти надає Міністерство культури і національної спадщини Республіки Польщі. Цьогоріч було виділено 1,33 млн грн, що дозволить відновити 7 надгробків, серед котрих надгробки Августа Бельовського, Северина Гощицького, Здіслави Крувчинської, Анни з Мальчинських Крип'якевич, Ярослава Кулачковського, архиєпископа Григорія Рамашкана.

Зазначимо, за роки реалізації програми було проведено професійні, комплексні реставраційні роботи 33 надгробків та гробниць. Загальний кошт реставраційних робіт сягнув близько 11,4 млн гривень.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ