Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Офіційно відкрито 21 Міжнародний книжковий "Форум видавців у Львові"

11 вересня у Львові відбулося офіційне відкриття 21 Міжнародного книжкового "Форуму видавців у Львові". На відкритті були присутні представники влади області та міста, а також почесні запрошені гості, автори та видавці.

Як зазначив під час відкриття т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, Форум видавців став світовим, адже на сьогодні участь у ньому бере участь 25 країн світу.

«Близько 5 млн людей поінформовані про Форум, близько 50 тис. людей відвідають його. Це торжество слова, ідеї, думки та української свідомості. Кожен повинен бути читачем та знайти свою книгу», - сказав він.

Також Турянський додав, що сьогодні у Львові відбувається зустріч книголюбів, на яку приїхали діти з 20 областей України.

«Молодь у всьому світі очікує появи iPad 6 і хоче стати його володарем. Я бажаю, щоб молоді українці так само мріяли стати володарями гарної української книги», - сказав він.

Президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль нагадала Турянському про програму книго читання, яку вже давно відправили у Львівську ОДА і досі не отримали жодної відповіді.

«Ви вже пустили хвилю і ми будемо намагатися бути на її гребені», - відповів Турянський та запросив Коваль прийти на зустріч в Львівську ОДА.

Голова Львівської облради Петро Колодій у виступі процитував Шевченка та Дереша і визнав, що облрада недостатньо фінансує Форум видавців.

«Можливо, ми недостатньо фінансуємо Форум, але ми будемо долучатися активніше», - сказав Колодій.

На відкриття Форуму міський голова Львова Андрій Садовий спізнився майже на годину.

«В країні війна і слід пам’ятати, що перемагає не лише зброя, але й інтелект», - сказав Садовий.

Він у виступі наголосив на важливості самоусвідомлення та читання для людини.

Натомість Олександра Коваль відреагувала на спізнення мера і сказала: «Не почувайтеся зобов’язаним, ми робимо тут все з доброї волі, і те, що подобається. Ми всі знаємо, що в країні війна і завжди книга не на часі».  

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ