Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У гарнізонному храмі Петра і Павла у Львові почнуть реставрацію. Фото

Реставраційні роботи гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла у Львові розпочнуться у серпні-вересні цього року за участі польських та українських реставраторів. Про це в коментарі Гал-інфо розповів отець-настоятель храму Степан Сус.

За його словами, до процесу реставрації будуть задіяні студенти та науковці Краківської академії мистецтв ім. Матейка та Львівської академії мистецтв. Для цього виділено близько 150 тис польських злотих. Зі свого боку українська сторона повинна забезпечити реставраторів місцем проживання та харчуванням.

«За два місця ми плануємо провести експертизу стінопису, зокрема, визначити чітко складники фарб, що дозволить завершити нам другий етап реставраційних робіт і, напевно, вже наступного року  розпочнемо практичну реалізацію – украплення стінопису», - розповів о. Степан Сус.

Він також додав, що всі ці роботи будуть  проводитись так, що не функціонуватимуть лише якісь окремі частини храму.

«Вданому випадку ми працюватимемо над стінописом і дослідницькими роботами. Наступного року ми візьмемося за центральну наву, а це вже більш складніша робота, адже це велике склепіння увиші 26 м. Для цих робіт потрібне устаткування та риштування, ми сподіваємося приготувати це все вже до наступного року», - наголосив о. Степан Сус.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ