Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львівській обласній раді сталася сутичка. Фото

Учора, 28 січня, пізно ввечері в соціальних мережах повідомили про те, що у Львівській обласній раді відбулася сутичка з битами, масками та газом. Причина конфлікту – подальша доля приміщень, де колись розміщувалася Львівська ОДА. Сутичка сталася між активістами організації «Автономний опір» та ВО «Свобода».

Прес-служба ВО «Свобода» назвала це «провокацією за участі агресивних молодиків у масках».

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Андрій Холявка повідомив: «На третьому поверсі зібралися на нараду депутати (вони цілодобово чергують в будинку) та представники Народної самооборони, які мали охороняти третій поверх, де розміщені кабінети керівництва, апарату та депутатських комісій облради. Молодикам в масках на другому поверсі це не сподобалося, і вони почали вигукувати, що хтось хоче захопити обласну раду і т.д.», - зазначив депутат.

За словами Андрія Холявки, Львівській обласній раді нема сенсу захоплювати приміщення, які їй належить, і до яких керівництво і працівники ради мають вільний доступ.


«Хочу нагадати, що обласна рада того ж дня, коли проголосувала за визнання влади Народної Ради, ухвалила рішення про повернення приміщень, орендованих облдержадміністрацією,  а також рішення, яке врегульовує присутність громадських активістів в адміністративному будинку на Винниченка, 18 (створення пункту обігріву). Якщо хтось вирішив, що тут не можуть перебувати депутати обласної ради, то ці люди явно не на боці національного спротиву», - зазначив депутат.

Водночас, як стало відомо Гал-інфо, бажання «Свободи» розблокувати роботу Львівської ОДА зумовлене певними домовленостями пов’язаними з бюджетним процесом.

У відповідь на розблокування виконавчих органів депутатам пообіцяли врахувати їхні бюджетні побажання.


Додамо, що інша сторона конфлікту - це «Автономний опір». У суботу, 25 січня, як повідомив комендант ОДА Андрій Соколов, «автономів» довелося попросити піти з приміщення.

«Вони, на жаль, не зрозуміли про що йдеться і зробили провокативну заяву. Завдяки їм російські ЗМІ показали, що опозиція захопила приміщення ЛОДА. Ми просили їх відкликати цю заяву, але вони не погодилися», - розповів Соколов.

Усі фото та відео - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ