Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові фотовиставка «Відрядження в один кінець: Колима/ГУЛАГ/Аляска»

Сьогодні, 17 січня, у Львівському музеї «Тюрма на Лонцького» відкрили фотовиставку «Відрядження в один кінець: Колима/ГУЛАГ/Аляска» – про те, який вигляд мають сьогодні колишні сталінські табори.

Фотопроект – це 60 кольорових світлин та витяги з документів. Зокрема, на фото – напіврозвалені шахти, кладовища з безіменними могилами, пам’ятні плити на місцях колишніх концтаборів, дроти, якими колись йшов струм, що вбивав усіх, хто намагався втекти, іржаві лопати, тачки, звалені на купу черевики, розідрані рукавиці, табірна брама.

Ці фотографії – свідчення злочинів, німе нагадування про трагедію та її масштаби, адже йдеться про сотні тисяч безіменних жертв. Світлини показують сучасний стан колишніх концтаборів. Вони допомагають зрозуміти, яким коштом будувалася міць Радянського Союзу. Фотовиставка є поштовхом до більш об’єктивних досліджень, – вважає директор Національного музею «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий.

Виставка триватиме з 17 січня по 17 лютого.

Фотопроект до Львова потрапив за сприяння члена національної спілки фотохудожників України та Росії Володимира Оглобліна.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ