Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові трамвай протаранив маршрутку: загиблих нема. (Фото)

Сьогодні, 13 січня, вранці у Львові на перехресті проспекту Свободи і вулиці П. Беринди, поблизу ресторану "Віденська кава" трамвай №2, що рухався з боку площі Ринок, в`їхав у маршрутку №39, що прямувала проспектом Свободи, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події. Це перехрестя регулюється світлофорами.Трамвай зійшов з колії.

На цей момент відомо, що ніхто не загинув, однак п`ятьох пасажирів  і трамваю, і маршрутки з різними травмами доправлено до лікарні. Зокрема, очевидці стверджують, що найбільшої травми зазнала молода дівчина, яка їхала у трамваї. У неї начебто переломано ніс. 

Згодом з приводу цієї аварії прес-служба Львівської міської ради з покликанням на головного лікаря Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук повідомила, що 3 осіб у важкому стані госпіталізовано у Лікарню швидкої медичної допомоги, ще 3 особи - у 8-му клінічну лікарню, одна особа відмовилась від госпіталізації.

«5 осіб перебувають у травматологічному пункті», - розповів головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Мирон Борисевич.

Всі постраждалі зазнали травм середньої та легкої середньої важкості, вони проходять обстеження. Водій трамваю зазнав виробничої травми.

З приводу того, як сталася аварія пасажир маршрутки Роман Б., хлопець, років 18-20, розповів таке. У момент аварії він перебував у салоні автобуса - біля водія і спостерігав за рухом через лобове скло. Отож, за його словами, на перехресті на "червоному" світлофорі автобус, який рухався проспектом Свободи в бік Оперного театру, зупинився. Після того, як для автомобілів загорілося зелене світло, то маршрутка рушила. Водночас Роман помітив, що на боковому світлофорі для пішоходів продовжує горіти зелене світло. Далі він зауважив трамвай (на боковій вулиці П.Беринди), який їхав просто у маршрутку.

Водій автобуса, за словами хлопця, спробував  уникнути зіткнення, намагаючись проскочити повз трамвай. Однак  не вдалося. Трамвай своїм переднім гаком протаранив правий забній бік машини. При цьому цей гак врізався в кузов автобуса і там застряг. Відтак, маршрутка потягнула трамвай за собою, і передня пара коліс першого вагону зійшла з колії. Удар був дуже сильним, у маршрутці зчинився гвалт...

Версія аварії від представників "Львівелектротрансу" дещо різниться. За їхніми словами, трамвай їхав на зелене світло, а водій маршрутки намагався перетнути перехрестя на червоне, що і спричинило зіткнення.  

Версію ДАІ читайте тут.  

                 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ