Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Росії повертаються до практики терору проти повстанців. Відеосюжет

У Чечні спалюють будинки родичів бойовиків, які брали участь у боях у Грозному. Повідомило "Дзеркало тижня".

В Чечні зафіксовані випадки нападу на будинки близьких родичів представників чеченських повстанців, яких російська влада називає бойовиками.

Так, в селі Янди, що за 45 км від Грозного, в ніч на 7 грудня в'їхали близько 14 машин різних марок з людьми в масках, пише Slon. За словами очевидців, говорили вони російською та чеченською мовами.

Невідомі увірвалися в чотири будинки, побили в них шибки і підпалили будівлі зсередини. Рятувати або гасити своє майно господарям не дозволяли. В одному з таких будинків спалили і споруди у дворі: літню кухню, недобудований будиночок, сарай на краю ділянки. В іншому, за свідченням місцевих жителів, на порозі будинку залишили вибуховий пристрій.

"Коли вони під'їхали до нашого будинку, ми були в гостях. Спочатку ми вирішили, що до нас приїхали з обшуком, але ці люди стали обливати будинок бензином. Нас тримали, не дали забрати щось або загасити вогонь", - розповів один з постраждалих.

Російські журналісти відзначають, що подібні випадки вже були в Чечні в 2008 - 2011 роках, коли підпали використовувалися в якості тиску на батьків, чиї сини приєдналися до незаконних збройних формувань.

При цьому в кожному з постраждалих будинків жили люди, які брали участь у подіях 4 грудня в Грозному. Однак деякі, як передбачається, "пішли в гори" і їх безпосередньо в Грозному не було.

4 грудня російська влада заявила, що в Грозному група бойовиків проникла в будівлю Будинку друку і одну зі шкіл центрі міста. В місті був запроваджено режим контртерористичної операції, в ході боїв Будинок друку був значною мірою спалений, ЗМІ повідомляли про ще декілька зруйнованих будівель і десятки вбитих.

Глава Чечні Рамзан Кадиров пообіцяв вигнати з республіки родичів учасників боїв в Грозному і знести їх будинки.

"Якщо бойовик в Чечні здійснить вбивство співробітника поліції чи іншої людини, сім'я бойовика буде негайно видворена за межі Чечні без права повернення, а будинок знесуть разом з фундаментом", - заявив Кадиров.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ