Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вистава Андруховича у Львові: між церквою та цирком. Фото

Сьогодні, 29 травня о 21:30 на площі Музейній відбудеться вулична вистава "Альберт, або Найвища форма страти", в котрій поєднаються література Юрія Андруховича з музичними супроводом Марка Токара та вокалом Уляни Горбачевської. Вистава буде поєднана з графікою Анатолія Бєлова, виконаній методом малювання "з іншого боку".

Юрій Андрухович та Ольга Михайлюк розповіли, що для них велика радість провести вуличну виставу "Альберт" в її реальній локації, посеред старого Львова.

"У нас буде дуже символічний простір для вистави. Вона відбуватиметься між церквою і цирком. У нас є подіум, який поєднуватиме сходи собору, котрі переходять в сцену, у площину цирку", - розповіла Ольга Михайлюк, режисер перформансу.

Юрій Андрухович додав, що "є багато паралелей у функціонуванні цих двох інституцій. І в церкві, і в цирку йдеться про фокуси, але в кожному разі, це не випадково вибране місце для вистави. Вибір Музейною площі історично виправданий, адже саме в ордені Домініканів зародилась інквізиція, про котру йдеться в виставі "Альберт, або Найвища форма страти".

Також письменник розповів, що історія про Альберта йому трапилась в хроніках кримінального світу Львова, котрі структуровані за характером злочинності та мають серед іншого розділ, пов'язаний із чаклунством. "Саме там є три-чотири речення про Альберта, все інше домалювала моя власна уява", - розповів Юрій Андрухович.

Організатори сподіваються, що місто стане повноцінним учасником твору та розкриє його грані. В разі схвальних відгуків започаткована ідея вуличної вистави продовжиться цілою серією мистецьких подій під відкритим небом, створених спеціально для Львова.

фото - Сергій Бобра. Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ