Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

День Перемоги у Львові триває без пригод, - Загарія

Всі Заходи з нагоди Дня перемоги пройшли у Львові спокійно і без провокацій. Про це сьогодні, 9 травня, під час брифінгу повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Дмитро Загарія.

«До кінця дня правоохоронці забезпечуватимуть порядок у місті. Отримав інформацію також і з районів, там також все спокійно», - сказав Загарія.

Він повідомив, що сьогодні порядок у місті охороняли близько 820 міліціонерів та представники 30 громадських формувань. Торік, для порівняння, до охорони порядку залучили 1 200 правоохоронців.

Також Загарія зауважив, що єдиний інцидент на Пагорбі Слави (поява чоловіка з георгіївською стрічкою) був відвертою провокацією. Однак, громадяни швидко привели провокатора до тями, і в результаті все завершилось мирно. Патрульна служба, проте, залишатиметься тут до кінця дня.

Разом з правоохоронцями на їхнє прохання Львів патрулюють і активісти Самооборони. На Пагорбі Слави за порядком стежили 50 активістів, одягнутих в цивільний одяг. Про це розповів керівник львівської Самооборони Валерій Веремчук.

«Люди не у формі мають більше можливостей для переконання тих, хто має позицію, яка відрізняється від тої, що прийнята у Львові», - сказав він.

Веремчук  також зауважив, що правоохоронців у Львові достатньо, вони вміло врегульовують конфлікти.

Він також наголосив, що традиційно на Пагорбі Слави чекали на «відомого провокатора, який мав прийти з червоним прапором, але його немає, мабуть щось сталося».

«Думаю, коли журналісти підуть з Пагорба Слави, йому не буде сенсу влаштовувати акції», - додав Веремчук.

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня в Україні і у всьому світі відзначають 70 річницю перемоги над нацизмом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ