Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Підприємці заблокували вхід до сесійної зали Львівської міської ради

Підприємці заблокували вхід до сесійної зали Львівської міської ради, де депутати почали розгядати питання про заборону продажу алкоголю у кіосках та торговельних павільйонах.

Отож, торговці і власники кіосків, які зранку взялися пікетували Львівську міську раду, вирішили зайти до сесійної зали, коли депутати почали розглядати питання про алкоголь. Їм на дорозі стала охорона. У відповідть підприємці нікого із депутатів не випускають із сесійної зали, вільно переміщуються тільки журналісти. 

У той же час на сесії виступив голова фракції "Свободи" у Львівській міській раді Руслан Кошулинський. За його словами,  слід змінити концепцію боротьби з алкоголізмом у Львові, бо запропонована ухвала нагадує йому те, як колись боролись із цим лихом, вирубуючи виноградники. При цьому, за його словами, за основу слід взяти антиалкогольну програму, яку ухвалила Львівська обласна рада.

Також Руслан Кошулинський сказав, що намагання заборонити продаж алкоголю у кіосках, на чому ситоїть міський голова Львова Андрій Садовий, швидше скидається на спробу перерозподілити ринок на користь алкомаркетів, які торгують алкоголем цілодобово.

Водночас міський голова Андрій Садовий вчергове наголосив, що заборона продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв у кіосках - це для нього питання принципу, адже в Україні дитячий алкоголізм поширюється найшвидше в Європі. Він висловив побоювання, що  намагання депутатів удосконалити ухвалу  можуть призвести до вихолощення її змісту.   

       

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ