Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львівська обласна рада буде домагатися 1,5 млн грн на мікропроекти

Львівська обласна рада буде домагатися, щоб цього року на мікропроекти було передбачено щонайменше 1,5 млн грн. Про це сьогодні,3 січня, на засіданні Асоціації місцевих рад "Ради Львівщини" повідомив начальник управління економічного аналізу та прогнозування Львівської обласної ради Андрій Бондаренко.

За його словами, у проекті бюджету на цей рік Львівська ОДА зовсім не передбачила коштів напідтримку місцевого самоврядування.

«В 2011 році видатки на медицину зросли на 10%, на культуру –14% , на соціальний захист – 9%, на місцеве самоврядування – лише на 3%», – нагадав він.

Нагадаємо, що у Львівській області діє програма фінансування мікропроектів для розвитку малих громад Львівщини (сіл, селищ, малениких містечок). Програма має назву "Конкурс мініпроектів місцевого розвитку". Торік в обласному бюджеті на її реалізацію виділили 750 тис грн, однак вона потребує співфінансування з бюджетів місцевих рад.

Програма дає значні можливості для малих місцевих громад. Вони самі мають змогу ідентифікувати проблему та самі виконують роботи. Проекти гобираються через конкурс. Того року конкурсна рада з-поміж 68 пропозицій обрала 20 проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ