Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські депутати вимагають покарати суддю, який втрутився у бюджетний процес

Учора, 16 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати звернулися до голови Вищої ради юстиції, Комітету з питань правосуддя ВРУ, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою притягнути до відповідальності суддю Галицького райсуду Львова Олега Юрківа у зв'язку з вчиненням фактичного рейдерського втручання у здійснення Львівською міськрадою наданих їй власних повноважень у сфері бюджетних правовідносин. Таке звернення підтримали 65 депутатів.

Звернення зачитав голова комісії законності Любомир Мельничук. Зокрема, він зазначив, що 3 лютого цього року суддя Юрків виніс ухвалу про вжиття заходів забезпечення адмінпозову, якою зупинив пункт 25 бюджетної ухвали ЛМР від 10 січня. Цей пункт передбачав зменшення видатків на державне управління ради на 12,8 млн грн та передачу цих грошей на галузі медицини та освіти.

За словами Мельничука, внаслідок цього було грубо порушено принцип збалансованості бюджету.

«Відповідно до п. 1 ст. 83 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», суддю може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності у порядку дисциплінарного провадження, зокрема, з підстав необгрунтованого вжиття заходів забезпечення позову», – заявив голова комісії законності.

Окрім того, Мельничук додав, що суддя Юрків – це той самий суддя, який свого часу призупинив ухвалу щодо розпуску виконавчого комітету Львівської міської ради.

Нагадаємо, що самі виконавчі органи міської ради визнали, що не мали права на виконкомі скасовувати вище згаданий пункт.

Натомість Любомир Мельничук вважає таке лояльне ставлення судді до чиновників міськради дещо підозрілим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ