Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

23 дозволи відділяє УПЦ КП від будівництва великого православного центру у Львові

Будівництво кафедрального собору – це для нас програма максимум. Православні у Львові повинні мати свій центр, і ми зараз над цим працюємо. Про це в інтерв’ю Гал-інфо повідомив Митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП, Владика Димитрій.

«Дякувати Богу ми вже пройшли чотири інстанції. Є група людей, яка працює над цим. Загалом треба отримати 23 дозволи. У нас така досить цікава країна», - сміється Митрополит Димитрій.

За його словами, православні нині готують документи для подання до Львівської міської ради на виділення земельної ділянки на вул Зеленій в одному із скверів.

«Проект кафедрального собору та єпархіального управління ми розробляємо спеціально під цей сквер. Для нас важливо не пошкодити сквер, щоб не дратувати населення. Ми б хотіли, щоб до нас поставилися з розумінням, бо православні не мають у Львові великого кафедрального собору. Дуже хотілося б, щоб він все ж з’явився. Звичайно, що перспектива не дуже райдужна, сьогодні криза, треба залучати кошти меценатів, адже Церква самотужки не потягне такого будівництва, але ми віримо, що з Божою допомогою ми знайдемо таких людей, які нам допомагатимуть», – зазначив Владика.

Фото - gradleva.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ