Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура Львівської області виявила порушення у діяльності органів Державної служби зайнятості

Прокуратура Львівської області виявила порушення у діяльності органів Державної служби зайнятості. Зокрема, в ході перевірок з'ясовано, що посадовці вказаного органу не дотримуються вимог Законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та «Про здійснення державних закупівель». Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що на обліку в центрах зайнятості перебувало 25 799 безробітних громадян, водночас у базі даних станом на перше червня поточного року містилося лише 2912 вакансій. З огляду на високий рівень безробіття у Львівській області, вжиті органами Державної служби зайнятості заходи щодо забезпечення людей робочими місцями є недостатніми. Також, із залученням органів контролю перевірено додержання посадовцями законодавства під час закупівель товарів, робіт та послуг, а також цільове використання коштів Фонду та Держбюджету, виділених на проведення таких закупівель у 2010-2012 роках.

Зокрема, у Львівському обласному центрі зайнятості виявлено порушення вимог документації при проведенні процедур відкритих торгів із закупівлі робіт з реконструкції службових приміщень Буського районного центру зайнятості та будівництва Новояворівського міського центру зайнятості. У зв’язку з чим комітет з конкурсних торгів був зобов’язаний скасувати вказані процедури закупівель.

Під час перевірок прокуратурою Бродівського району виявлено кримінально-каране діяння посадових осіб районного центру зайнятості при прийнятті рішень щодо нарахування та виплати допомоги по безробіттю. З’ясовано, що службові особи Бродівського районного центру протягом 2009-2011 років при прийнятті рішень щодо нарахування та виплати допомоги по безробіттю не перевіряли достовірність даних, які є підставою для надання особі статусу безробітної та здійснення таких виплат. Внаслідок цього, 181 особа безпідставно отримала статус безробітного, а з державного бюджету незаконно виплачено понад 540 тисяч гривень відповідної допомоги. За фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки , прокуратурою Бродівського району порушено кримінальну справу за ст. 367 ч. 2 КК України. На разі слідство триває.

Загалом за наслідками проведених перевірок у сфері захисту конституційних прав щодо зайнятості населення (безробіття) органами прокуратури Львівської області порушено 1 кримінальну справу, внесено 40 подань та принесено 3 протести.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадових осіб Державної служби зайнятості України та ініційовано питання про притягнення ще 37 посадових осіб. Крім того, керівництву Львівського обласного центру зайнятості внесено подання з вимогою усунення виявлених порушень закону.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ