Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Жорстокість символіки під час політичних дискусій на відповідальності політиків, - психотерапевт

Символи – це дуже виразна мова, бо сприймається вона нашою підсвідомістю. Символами багато чого можна сказати, в тому числі і виразити агресію. Так сьогодні, 4 вересня, в коментарі Гал-інфо прокоментувала психотерапевт Надія Іванців вчорашню прес-конференцію регіонала Ігоря Грещука, на яку він приніс відрізаний телячий язик.

«У конкретному випадку дещо жорстоку символіку використовують окремі політики. Символи, де з’являється агресія – це патологічний рівень. Символами багато чого можна сказати. Якщо вони деструктивні, то сприймаються людиною, як загроза чи небезпека, тому як подразник, відповідно, такий символ викликатиме негативне ставлення до себе і до людини, яка цим символом послуговується. Позитивна символіка приносить більше успіху», - зауважила психотерапевт.

Вона також зауважила, що вплив такої символіки на громадян є на відповідальності тих політиків, які такими символами послуговується.

Надія Іванців також зауважила, що сьогодні в Інтернеті особливо багато пародіювання гумористичного характеру на передвиборчу агітацію. За її словами, в умовах постійного тиску, неоптимістичних описів майбутнього люди намагаються знайти в цій ситуації світлу сторону, тому вдаються до таких захисних прийомів.

Нагадаємо, що вчора, 3 вересня, під час прес-конференції голова фракції Партія регіонів у Львівській обласній раді, заступник начальника виборчого штабу партії Ігор Грещук приніс із собою відрізаний телячий язик вчеплений на гак. Чому він вирішив так шокувати журналістів, Грещук пояснив темою прес-конференції: «Регіонали спіймали Ірину Сех за довгий язик» (Мовляв, вона поширює неправдиву. на думку Грещука, інформацію, що партія влади підготувала інструкції, як  фальсифікувати вибори).

Нагадаємо, що подібні ілюстрації акцій в Україні вже не вперше проводять представники різних політичних сил. Так, під час протестів проти мовного закону в Івано-Франківську біля будівлі обласної державної адміністрації на палях стояли свинячі голови з відрізаними язиками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ