Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові показали на прикладі іграшок, як розганятимуть мирні зібрання громадян

Сьогодні, 5 вересня, під стінами Львівської ОДА громадські активісти руху «Відсіч», студентського братства та всеукраїнської молодіжної фундації національних ініціатив провели акцію проти законопроект N2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів", який звужує права народу на мирні зібрання. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

У театралізованому дійстві взяло участь більше двадцяти громадських активістів та стільки ж правоохоронців. Міліціонери не втручалися  та мовчки спостерігали за дійством.

Учасники спочатку скандували: «Маєм право на протест!», «За боронено забороняти».

Вони заявили, що закон – не демократичний і прагнучи його прийняти влада можливо боїться, що після виборів люди почнуть виходити на вулицю з протестми.

«Сьогодні гарний погожий день, тому ми маємо маємо право на протест», - заявили вони під стінами Львівської ОДА.

Після того, як активісти зачитали звернення до Президента України Віктора Януковича з вимогою не дозволити прийняти цей законопроект, активісти показали театралізоване дійство.

Суть дійства полягала в тому, що перевдягнений у міліціонера хлопець розмітав мітлою іграшки (плюшеві ведмедики) з «транспорантами» - «Маєм прово на протест!».

За словами учасників акції саме так розганятимуть мирні зібрання громадян після прийняття цього закону.

Своє звернення активісти хотіли передати до Львівської ОДА однак до них на вимогу ніхто не вийшов.

Як зазначив у коментарі журналістам один із координаторів акції Юрій Костів, закон обмежує громадян у їх правах.

«Мирні зібрання – це демократичний інструмент впливу на владу. Якщо цей інструмент заберуть, то повториться білоруський чи російський сценарії».

За його словами, в 16 містах України сьогодні проведуть такі акції, а найбільша акція відбудеться вночі під стінами Верховної Ради.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ