Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До львівських депутатів дзвонять невідомі і кличуть в прокуратуру

Депутати хочуть заслухати на сесії Львівської облради начальника ГУ МВСУ у Львівській області Олександра Рудяка і прокурора Львівської області Олега Василенка. Про це сьогодні, 12 вересня, на сесійному засіданні повідомив голова депутатської комісії законності Михайло Барбара.

За його словами, опозиційних депутатів переслідують після засідання президії облради, яке відбулося 4 липня цього року.

За словами голови фракції «Фронту Змін» Степана Кубіва, йому прийшла повістка з Галицького райвідділу з приводу питання, яке розглядали на президії 4 липня.  Кубів нагадав, що президія тоді розглядала мовне питання у зв’язку з ухваленням в парламенті законопроекту Колеснічена-Ківалова.

Рухівець Святослав Шеремета зазначив, що невідомі люди тероризують його маму, вручили їй повістку. Також до нього телефонував чоловік, який представився старчим слідчим прокуратури і повідомив, що якщо Шеремета не з’явиться в прокуратуру, до нього застосують примусовий привід.

Депутат хоче почути від правоохоронців, чи дійсно до нього телефонували з прокуратури, чи це якісь бандити, які тероризують їх родичів.

Відтак, депутати поставили в порядок денний сесії питання про тиск на опозиційних депутатів та їх родичів.

Нагадаємо, що 4 липня цього року під час засідання президії облради не лише розглядали мовне питання. На засіданні стався інцидент між кількома членами президії та головою фракції Партії регіонів Ігорем Грещуком. Кілька депутатів попросили його покинути засідання президії як представникові ворожої влади. Коли Грещук відмовився, його буквально виштовхали із зали. Ображений депутат пообіцяв звернутися до правоохоронців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ