Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові інтелігенція створила план дій, щоби захистити українську книгу

Сьогодні, 14 вересня, в Львівському національному університеті ім. Івана Франка представники інтелігенції прийняли резолюцію, яка має стати планом подальших дій, спрямованих на захист української книги та книговидавництва.

Прийняття резолюціїстало результатом обговорення круглого столу на тему «Українофобія та українське книговидання».

Так, в обговоренні взяли участь викладачі, історики, письменники та бібліотекарі.

Як пояснив провідний науковий співробітник Інституту української археографії НАН України Андрій Гречило, резолюцію не будуть надсилати ні Президенту, ні Кабінету міністрів. «Це нема сенсу робити, на неї й так ніхто не зважатиме»,– зауважив він. За його словами, прийнятий документ стане планом дій для небайдужих людей.

Серед пунктів, що містить резолюція, такі: зняти всі податки з української книги і надати пільги її видавцям; відновити діяльність книгорозповсюдження українських видань; внести в держбюджет статтю про державну закупівлю книг, журналів; відновити мережу українських книгарень і захистити їх діяльність; зобов’язати кожну партію, яка декларує національно-демократичний вибір, у своїй програмі мати окремий пункт про підтримку української книжки і книговидання; стимулювати громадян до купівлі українських книг; провести слухання у Верховній Раді про стан і перспективи українського книговидання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ