Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське Свято сиру і вина встановило рекорд відвідуваності фестивалів України

Підведено рекордні підсумки III Міського свята сиру і сина у Львові! Тонни сиру, найкраще вино та тисячі гурманів створили на площі Ринок неповторну атмосферу Свята! Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сотні видів сирів і сортів вина протягом трьох днів на площі Ринок – такого у Львові ще не було. Цими вихідними відбувся рекордний сиро-винний ярмарок, що облаштувало ІІІ Свято сиру і вина у Львові. Найрізноманітніші вина від італійських до закарпатських виноробів, велика давильня винограду, винні дегустації, портрети вином, винна пошта, аукціон та сировинний ресторан зі спеціальним різотто у пармезані. Все це гості свята могли спробувати та побачити на власні очі під супровід запальної шоу-програми та кінопоказів на головній сцені свята.

«Підвівши рекордні підсумки свята, можна гордо заявити що це - головне гастрономічне свято осені в країні», - вважають організатори.

Це підтвердять такі факти та цифри. Протягом трьох днів площу Ринок відвідало понад 123 тис. львів'ян та гостей свята, що побило рекорд відвідуваності VIсвята «На каву до Львова». Випито понад 15200 літрів вина та глінтвейну. Продано понад7500 тонн сиру та 8 353 сирних коників. «Львівська винна пошта» надіслала 2 739 листів, серед яких 258 в Італію. Свято безкоштовно пригощало усіх охочих 200 кілограмовим фестивальним сирником. 60 виноробів та сироварів взяли участь у Великому ярмарку сирів та вин. Cпільно з Art Atelier Voytovych та Укрпоштою до «Свята сиру і вина» було випущено фестивальну марку.На Святі створено півсотні винних портретів. Близько тони винограду перетворили ногами у сік, з якого зроблять фестивальне вино урожаю 2012 року. Ним можна буде поласувати уже наступного ІV Cвята сиру і вина.10 музичних гуртів виступило на святковій сцені. На Святі було проведено п’ять вишуканих винних дегустацій, учасники яких мали змогу скуштувати понад 40 видів вина.Придбано 1220 фестивальних келихів для вина та глінтвейну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ