Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голову Старосамбірської районної ради відправили у відставку

Голову Старосамбірської районної ради Володимира Горбового сьогодні, 17 січня, відправили у відставку. За таке рішення на сесії ради проголосувало 59 депутатів, три бюлетені виявились зіпсовані, 4 депутати проголосували проти: усього у раді 87 депутатів.

За проголосували депутати від «Свободи», «Фронту змін»,«Нашої України», Партії регіонів, УРП «Собор» та КУН. Про це повідомив депутат Микола Цепенда.

Саме він перед голосуванням озвучив звіт тимчасової депутатської комісії з розгляду діяльності голови Старосамбірської районної ради. Комісія була створена три місяці тому. «Більшість членів комісії схвалила цей звіт і уповноважила мене, як голову комісії, оприлюднити його на сесії», - додав Микола Цепенда.

У звіті перелічено цілу низку порушень, до яких призвела діяльність чи бездіяльність голови районної ради. Зокрема, йдеться про порушення регламенту ради, а саме деякі депутати досі не увійшли до складу жодної із депутатських комісій. Фінансові порушення: положення про премії не було погоджено на сесії ради, як це було передбачено у розпорядженні, яким це положення було введено у дію і яке підписав сам голова ради. Також у звіті вказано на порушення законів про місцеву владу та про доступ до публічної інформації.

Додамо, що Володимир Горбовий вже не одну каденцію очолював Старосамбірську районну раду, в районні навіть жартома говорять про епоху Горбового, однак цього разу налагодити продуктивну роботу депутатів йому вочевидячки не вдалося. Зокрема, як вже писало Гал-інфо, цього року Старосамбірська райрада не провела жодного пленарного засідання - із травня майже по грудень. До того ж багато хто вважає, що під час останньої парламентської кампанії Володими Горбовий поставив не на тих. Нагадаємо, мажоритарним депутатом від Старосамбірського району став Андрій Тягнибок.  

Отож, тепер обов’язки голови Старосамбірської ради мав би виконувати заступник голови Микола Романович Титух.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ