Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Поливаний понеділок у Львові. Фото

Учора, 6 травня, на поливаний понеділок у центрі Львова підлітки обливали дівчат водою. Води не шкодували: обливали з пластикових пляшок, а то й просто з відра - з голови до ніг. Не всі дівчата були у захваті від такої розваги. Отож, подекуди годі було добрати, чи то у Львові вшановують давній звичай, чи то на вулицях коїться банальне хуліганство. Повідомив фотокореспондент Гал-інфо.

А почалось усе з того, що біля Львівського національного оперного театру зібралося щонайменше як 50 завзятих шанувальників великодніх традицій. Дехто з них приховував обличчя. Відтак, вони заходились обливали перехожих дівчат. Спершу несміливо, але азарт взяв гору.

Юнаки зробили кілька "нищівних" водяних рейдів центром міста, щораз поповнюючи запас води в місцевих кнайпах та фонтанах.

Обраній жертві втекти було годі, хіба що, затуливши обличчя руками, сумирно чекати, коли мине водяна напасть. Хтось намагався обурюватись, але це мало чим помагало. 

Попри все, скарг до міліції з приводу вчорашньго обливаного понеділка не надходило. Про це сьогодні, 7 травня, Гал-інфо повідомили в обласному управлінні міліції.  

Нагадаємо, що поливаний понеділок – це наступний день після Великодньої Неділі. Цього дня, за давнім звичаєм, хлопці обливають дівчат водою. Юнак, який облив дівчину, отримував від неї в дарунок писанку, або ж крашанку, а на осінь повинен був послати старостів.

Фото: Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ