Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На Форум видавців приїде засновниця першого літагентства у Вірменії

Засновниця Першого вірменського літературного агентства, перекладач, журналіст і відома громадська діячка Аревік Ашхароян (ԱրևիկԱշխարոյան) завітає на 20. Форум видавців у Львові, щоб взяти участь у редакційних візитах, повідомила прес-служба Форуму видавців.

Гостя з Вірменії відвідає Україну в межах проекту Book Platform, який реалізовується фондом Next Page (Болгарія) за підтримки програми «Культура» Східного Партнерства Європейського союзу спільно з Громадською організацією «Форум видавців» (Україна), Національною асоціацією видавців (Вірменія) та Асоціацією видавців Грузії (Грузія). Проект спрямований на розвиток книжкового середовища України, Вірменії та Грузії.

Розвитком видавничого ринку у Вірменії активно займається Перше літературне агентство, створене у 2011 році з ініціативи Аревік Ашхароян. Основними завданнями агентства пані Ашхароян є презентація вірменських авторів міжнародним видавцям, ведення переговорів про переклад та перевидання книг у зарубіжних країнах, а також представлення іноземних агентств у Вірменії. Організація сприяє виданню книг як сучасних прозаїків та поетів, так і класиків вірменської літератури. Не залишаються без уваги і маленькі читачі: з агентством співпрацюють дитячі автори Едвард Мілітонян, Петрос Зейтунці та Арпі Восканян. Документальна література представлена книгами Грігора Гурзадянова та Арама Пачяна. Джеймс Вільям Стіл (James William Steele) та Нектаріа Петру (Nektariа Petrou) – іноземні автори, яких агентство представляло вірменському читачу.

Цікаво, що не дивлячись на те, що Перше вірменське літературне агентство займається в першу чергу популяризацією вірменської літератури закордоном, його керівники активно сприяють розвитку книговидання і літератури в країні.

«Ми повинні знайти іноземних видавців, яких зацікавлять твори вірменських письменників і які захочуть видати їх у себе, – зауважує Аревік Ашхароян в інтерв’ю газеті «Собеседник Армении», – Для цього необхідно, щоб автор мав ім’я в першу чергу в нашій країні, щоб про нього дізналися на внутрішньому ринку, щоб закордоном були впевнені –  у нього тут міцні позиції».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ