Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На однокімнатну квартиру середній українець назбирає за 8 років. Якщо припинить їсти й пити

Якщо не витрачати ні копійки з зарплати, то середньостатистичний українець може за вісім років накопичити на однокімнатну квартиру. Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши вартість квартир по регіонах України і порівнявши їх із середньою зарплатою. Повідомила прес-служба Slando.

У найбільш вигіднійситуації в плані доступності квартир виявилися жителі Луганської та Кіровоградської областей. Тут відкладати зарплату доведеться менше п'яти років. А от мешканцям Одеської та Київської областей пощастило найменше - збирати на квартиру треба буде понад 10 років.

Але високі ціни на нерухомість в Київській області спостерігаються тільки в периферії столиці. Тут за великого числа новобудов середня ціна виявилася істотно вищою, ніж в інших регіонах. Якщо шукати житло у віддалених від Києва районах або розглядати квартири в старих будинках, то ціни там будуть істотно нижчими, ніж середньостатистичні.

В самій столиці, враховуючи високі середні зарплати (понад 5 000 грн.) і велику кількість пропозицій квартир в будинках ще радянської побудови, відкладати гроші доведеться 5,5 років.

Якщо врахувати, що в середньому українець може відкласти з зарплати близько 10% грошей, то термін накопичення фінансів для купівлі середньостатистичної однокімнатної квартири розтягнеться на десятки років.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ