Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На другому польсько-українському «Фестивалі партнерства» обговорюватимуть майбутні спільні проекти

14-15 вересня у Львові відбудеться другий польсько-український «Фестиваль партнерства». Окрім мистецького спрямування, фестиваль матиме й політичну складову – в його рамках проведуть круглий стіл, де обговорюватимуть польсько-українські проекти, які б хотіли спільно реалізувати майбутньому.

Цей фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації мистецького життя польських міст та воєводств, а також господарів – міста Львова та Львівської області. Мета дійства – звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок, різноманітність та інтенсивність співпраці Львова з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства.

Як наголосив в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації Лев Захарчишин, основною місією цього заходу є розвиток українсько-польських стосунків. «Культура та економіка – це дві основи нашої співпраці, які дають надії на майбутнє», – зауважив він.

І водночас додав: «Це не тільки мистецький фестиваль, він матиме й політичну складову – в його рамках проводитимемо круглий стіл за участю керівників місцевих влад учасників-партнерів. Говоритимемо про те, які проекти хотіли б спільно реалізувати в майбутньому».

Своєю чергою заступник начальника управління з гуманітарних питань і зовнішніх зв’язків Львівської обласної ради Андрій Холявка наголосив на тому, що серйозні тривалі політичні зрушення можливі лише в тому разі, якщо відбуваються серйозні зрушення в культурі. «Саме тому є важливими такі фестивалі як «Фестиваль партнерства». Культурне ознайомлення, культурний взаємообмін  – це є фундамент для справжніх політичних зрушень», – пояснив він.

«Процес євроінтеграції має дуже багато рівнів – від найвищого політичного, глобального до рівня людських стосунків. Власне «Фестиваль партнерства» і є тим елементом інтеграції, що  наповнює контактами, без якого жодні гучні політичні заяви та декларації не матимуть реального сенсу», – зауважила заступник начальника управління культури ЛМРІрина Магдиш. Вона також додала, що в рамках фестивалю не просто підбиватимуться підсумки того, що було зроблено минулого року, а й народжуватимуться багато нових проектів.

Про культурну програму заходу розповіла бренд-менеджер Мистецького об'єднання "Дзиґа" Юлія Хомчин (є арт-партнером фестивалю). За її словами, музика на фестивалі буде на будь-який смак: і фолк, і джаз,і рок. «На сцені, – каже вона, будуть і українські, і польські виконавці. Торішня програма була менше представлена українською стороною».

Основна частина фестивалю відбуватиметься на пл. Ринок, де протягом двох днів з 15.00 до 21.30  відбуватимуться концерти польських та українських колективів. Зокрема, будуть такі львівські гурти як «Піккардійська Терція», « ShockolaD», «Гич оркестр», спеціальним гостем буде польсько-український фільк-рок гурт «Горпина» з міста Ольштина Вармінсько-Мазурського воєводства. Своє культурне життя представлять такі польські міста як Вроцлав, Краків, Лодзь, Люблін, Перемишль, а також Вармінсько-Мазурське, Малопольське, Люблінське, Підкарпатське та Сілезьке воєводства. Окрім музичних виконавців також будуть танцювальні ансамблі. Поруч зі сценою будуть розташовуватись промоційні стенди польських партнерів Львівщини, там можна буде отримати цікаву та корисну інформацію.

Додамо, що організаторами фестивалю є Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Львівська обласна рада, облдержадміністрація та міська рада.

Подаємо програму дійства

13 вересня13.00 -17.00 – Польсько-український туристичний форум (конференц-зал готелю «НОБІЛІС», вул. Фредра, 5). 

14 вересня 15.00 -15.30 – Урочисте відкриття фестивалю (літня сцена Пл. Ринок).

14 вересня 15.40 -16.40 –гурт «ГИЧ ОРКЕСТРА», Львів.

14 вересня 16.50-17.50 – гурт „BANANABOAT", Сілезьке, воєводство.

14 вересня 18.10 -19.10  – гурт "Klezmafour", Люблін.

14 вересня 19.30 - 20.40 – гурт «ГОРПИНА», Вармінсько-Мазурське воєводство.

14 вересня 21.00-22.00 – гурт «MILOOPA», м. Вроцлав.

14 вересня Виступ ансамблю 19.30 – «CAPELLA CRACOVIENSIS», місто Краків. Концерт у Львівській Архікафедральній базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії (вхід вільний).

15 вересня 15.00 -15.10 – відкриття другого дня фестивалю.

15 вересня 15.10 - 16.00 – танцювальний колектив „A-Z", місто Перемишль.

15 вересня 16.30 - 17.20 – гурт «SCHOCKOLAD», Львів.

15 вересня 17.30 -18.20 – гурт «Піккардійська Терція», м. Львів.

15 вересня 18.40 -19.30 – гурт «NEONOVI», Підкарпатське воєводство.

15 вересня 19.40 - 20.30 – гурт «BACK BEAT», Люблінське воєводство.

15 вересня 20.40 - 21.30 – гурт „Joanna Stowinska z zespotem", Малопольське воєводство.

15 вересня 22.00 - 24.00 – спеціальний арт-проект «Zdarzenia - Improwizacja» у виконанні театру „PRACOWNIA FIZYCZNA" і «SzaZy», (Лодзь), в приміщенні Генерального консульства РП у Львові(вхід за окремими запрошеннями).

16 вересня 18.00-20.00 – музична вистава «VivaVerdі» у виконанні солістів Люблінського музичного театру відбудеться в театрі імені Марі Заньковецької у Львові.

До 15 вересняу Львівському музеї етнографії та народного промислу (Проспект Свободи, 15) можна відвідувати виставку картин Альфонса Кулаковського «... Звідти і звідси...», яка презентується у Львові завдяки ініціативі Маршальського управління Вармінсько-Мазурського воєводства, у рамках «Фестивалю партнерства».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ